Wanneer heb je orthopedische schoenen nodig?

Veel mensen krijgen ooit te maken met voetklachten. De één iets erger dan de ander, dit is natuurlijk per persoon verschillend. Meestal verdwijnen deze klachten vanzelf na verloop van tijd, maar soms kan het flink belemmerend zijn bij het lopen of het dragen van schoenen. Daarom laten ook veel mensen orthopedische schoenen maken. Maar wat zijn orthopedische schoenen precies en wanneer heb je deze nodig? Wij vertellen je er meer over!

Wat zijn orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn speciaal op maat gemaakte schoenen. Ze worden daarom ook wel maatschoenen genoemd. Deze orthopedische schoenen worden speciaal gemaakt om de voet perfect te omsluiten, zodat het lopen prettiger wordt. Deze schoenen worden gemaakt voor mensen die geen normale schoenen kunnen kopen in een schoenwinkel. De redenen hiervoor kunnen sterk uiteen lopen. Deze zullen we in de volgende alinea bespreken. Als we het hebben over orthopedische schoenen, denken mensen vaak aan onhandige grote blokken. Tegenwoordig worden de orthopedische schoenen zo gemaakt dat het model van de schoen niet te onderscheiden is van normale schoenen.

Bij welke klachten orthopedische schoenen?
Mensen met orthopedische schoenen hebben vaak last van een afwijkende stand van de voet. Dit kan komen voor een geboren afwijking of verkeerd lopen. Als je te maken hebt met deze klachten, kun je terecht bij een podoloog Hoorn. Dan wordt er gekeken naar wat de stand van de voeten precies is en naar je klachten. Een goede uitkomst kan dan ook het dragen van orthopedische schoenen zijn. Verder kun je deze ook laten maken als je moeite hebt met lopen medische oorzaken, zoals reuma of diabetes. Een orthopedische schoen wordt uiteraard helemaal voor jouw situatie op maat gemaakt. Hierdoor zullen je klachten snel verlichten en weet je zeker dat je voet de juiste ondersteuning krijgt die het nodig heeft.