Verslavende middelen

Veel mensen zijn bekend met de meeste verslavende middelen maar het is goed om op de hoogte te zijn. Je moet weten waar je voor moet oppassen en welke dingen je moet vermijden. Zo zijn de middelen ook niet beschikbaar voor elke leeftijd vanwege de verslavende middelen. 

Drugs

De bekendste middelen die verslavend gevoelig zijn, zijn de harddrugs die ook grotendeels illegaal zijn. Hier moet je denken aan cocaïne en methane waar veel mensen kapot aan gaan. Omdat ze illegaal zijn betekent niet dat het niet wordt gebruikt door mensen hier in Nederland. Verder zijn er genoeg mensen met verslavingen aan niet illegale middelen. 

Sigaretten

Het is zeer bekend dat sigaretten verslavend zijn, dit komt door het stofje nicotine. Je lichaam raakt gewend aan de nicotine en wil dus als je stopt weer meer nicotine. Zo kan de handeling ook een gewoonte worden en dus ook in de verslaving bij hoort. 

Eten

In veel soorten eten zitten ook verslavende middelen, hier zitten vaak meerdere redenen aan dat het verslavend is. Het ligt een stuk psychologisch waar de handeling van eten verslavend werkt. Sommige voedselwaren kunnen wel stofjes bezitten waardoor je geneigd bent om er meer van te eten zoals chips. Er is een reden waarom je die chipszak niet zomaar weg kan leggen. 

Bron: Connection SGGZ