Praktijkdiploma boekhouden

Bij Fabius opleidingen kan je ook kiezen voor een praktijkdiploma boekhouden. Als je houdt van cijfers en niet bang bent voor verantwoordelijkheid dan is de opleiding Basiskennis boekhouden iets voor jou. Als boekhoudkundig medewerker zorg je ervoor dat de financiële administratie van het bedrijf in orde is. Je maakt de financiën inzichtelijk voor anderen en je moet de boekhouding kunnen verantwoorden aan de Belastingdienst. Een zeer belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden dus. In slechts 10 lessen heb je bij Fabius opleidingen de basiskennis al onder de knie. Daarna kan je nog kiezen voor een van de vervolgopleidingen om nog verder te leren over boekhouding.

Diploma PDB

Boekhouding is in elk bedrijf heel belangrijk, waardoor de opleiding basiskennis boekhouding erg populair is. Met deze opleiding van slechts 10 lessen kan je al aan de slag bij elk bedrijf dat een boekhouder zoekt. Daarnaast kan je na deze opleiding ook nog een vervolgopleiding doen om je kennis nog verder te verbreden. Kies bijvoorbeeld de opleiding basiskennis calculatie (BKC) of de praktijkdiploma boekhouden (PDB). Met de opleiding PDB krijg je goed inzicht in de financiële administratieve processen in een organisatie, evenals de bedrijfseconomische processen. In 28 lessen van 3 uur heb jij je diploma en kan je zelfstandig de boekhouding voeren van een kleine of middelgrote onderneming.

Kostencalculatie, bedrijfsadministratie en financiering

Tijdens de opleiding praktijkdiploma boekhouden richt jij je op de kostencalculatie, de bedrijfsadministratie en de financiering. Je hebt voor het volgen van deze opleiding geen vooropleiding nodig, maar wel kennis dat vergelijkbaar is met de opleiding basiskennis boekhouden of basiskennis calculatie. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je altijd nog kiezen om voorafgaand aan deze opleiding de 10 lessen durende opleiding basiskennis boekhouden te doen. Vervolgens heb jij je diploma PDB op zak en kan je aan de slag.