horeca meubilair

Vintage meubels kopen in 3 stappen

Houd je van vintage en wil je graag vintage meubels kopen voor in je woon- of slaapkamer? Bij het kopen van vintage komen wel een aantal dingen kijken, aangezien dit ook tweedehands is. Waar moet je nu allemaal op letten? Wij leggen je in dit artikel uit welke drie stappen je moet volgen.

Stap 1: Neem een kenner mee

Ben je op zoek naar echt vintage? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat het echt vintage is. Anders betaal je ook voor niets een hogere prijs. Het is dan ook slim om een kenner mee te nemen, iemand die hier veel verstand van heeft en jou kan vertellen of iets echt of nep is.

horeca meubilair

Stap 2: Check op eventuele beschadigingen

Vintage meubels zijn natuurlijk al eens gebruikt. Ze kunnen dan ook beschadigd zijn. Het is daarom slim om de hele buitenkant goed te bekijken en het meubelstuk goed uit te testen. Ga eens zitten op een vintage stoel of leun even op een vintage tafel. Zo kun je ontdekken of het product nog stevig is en in goede staat.

Stap 3: Let op de prijs

Bij het kopen van vintage meubilair is het ook belangrijk om te letten op de prijs. Een kenner kan jou waarschijnlijk wel vertellen wat het waard is. Heeft het meubilair beschadigingen en wil je het toch graag kopen? Houd er dan wel rekening mee dat je dit waarschijnlijk ook zelf wilt opknappen of dit door iemand wilt laten doen. Tel in het laatste geval de kosten bij de prijs van het meubelstuk op.