zwemwaterkwaliteit

Goede zwemwaterkwaliteit dankzij Biobeheer

zwemwaterkwaliteit

Geholpen door Biobeheer

Dankzij Biobeheer heeft ons favoriete zwembad een goede zwemwaterkwaliteit. Wij hadden nooit eerder stilgestaan bij zwemwaterkwaliteit. Wij dachten altijd dat zwembaden altijd geschikt waren om in te zwemmen. Echter is een tijd geleden bij iemand een griepvariant dankzij de legionellabacterie geconstateerd. Deze persoon had in ‘ons’ zwembad gezwommen, en dus misschien de bacterie daar opgelopen. De griepvariant is meestal tijdelijk. Echter is de veteranenziekte chronisch en kan deze een dodelijke afloop hebben.

De bacterie kun je oplopen door het in te ademen bijvoorbeeld bij douches van zwembaden of andere sproei installaties. Het is daarom van levensbelang dat je altijd zwemt in gezond zwemwater. Je gezondheid heeft wel degelijk te maken met het water waarin je zwemt, ook al krijg je het niet letterlijk binnen. Het zwembad waar wij regelmatig heen gaan heeft Biobeheer ingeschakeld om het zwemwater te controleren. Inmiddels heeft het zwembad weer gezond zwemwater en kunnen wij daar zonder zorgen heen. Niemand in mijn gezin is ziek geworden, gelukkig.

Wees altijd geïnformeerd over de risico’s van bijvoorbeeld zwembaden. Ga hiervoor in gesprek met een professional of vraag eens informatie bij Biobeheer. Zij zijn hierin gespecialiseerd en staan altijd klaar om je te helpen. Wees voorzichtig!