Vakantie Texel

Een vakantie Texel is erg geliefd, maar waarom eigenlijk?

De kans bestaat dat je zelf al eens naar Texel bent geweest, of iemand kent die hier ooit al eens is geweest. Dit komt doordat het eiland ontzettend populair is onder de Nederlanders. Dit komt voornamelijk doordat het eiland erg goed te bereiken is. Daarnaast kan dit eiland er ook nog eens voor zorgen dat je helemaal tot rust komt, bijvoorbeeld tijdens een wandeling op het strand. Kortom, een vakantie Texel is erg populair, maar wat moet je nou eigenlijk doen als je op Texel bent?

Garnalen vissen op het wad

Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan naar Texel, is het verstandig om jezelf vooraf goed voor te bereiden. Hierdoor kun je het meest uit jouw bezoek halen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te genieten van de stranden. Daarnaast is het ontzettend leuk om er garnalen te gaan vissen. Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is het ook ontzettend leuk om de vuurtoren van Texel eens te bekijken. De vuurtoren van Texel is namelijk een echte ‘must see’. 

Vakantie Texel

De 7 dorpjes van Texel

Als je een aantal dagen op vakantie gaat naar het eiland Texel, is het prettig om ook een aantal leuke dorpjes te bekijken. In totaal heeft Texel 7 dorpjes en enkele buurtschappen. Volgens een aantal experts zijn alle 7 dorpjes zeker de moeite waard. Dit heeft vooral te maken met de stijl van alle woningen in de dorpjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de levendige plaats Den Burg te gaan. Hier vind je allerlei verschillende historische winkels en goede restaurants.