Een schilderij restaureren bij INGMA Kunstschildersmaterialen in Amstelveen

Ooit heb ik van mijn ouders een schilderij gekregen met het portret van een gipsy (zigeuner) erop. Dit schilderij heeft altijd bij mijn oma in de woonkamer gehangen. Vroeger toen ik een stuk kleiner was vond ik dit schilderij altijd een mysterie. Zelfs mijn oma vond dat, zeker wanneer ik erom vroeg wie dat was en zij mij er ook geen antwoord op kon geven. In de loop van de jaren was het schilderij geel en vies geworden, het portret was bijna niet meer te zien. Tijd om dit schilderij restaureren bij  INGMA Kunstschildersmaterialen in Amstelveen.  schilderij restaureren

Zeer mooi resultaat

Door middel van verschillende methodes kan mijn schilderij gerestaureerd worden. Zoals:

  • Opspannen
  • Verdoeken
  • Schoonmaken
  • Vernissen

Gelukkig was bij dit schilderij alleen het schoonmaken nodig en daarbij was het resultaat echt verbluffend. Jarenlang heeft de hele familie tegen een somber schilderij aangekeken met het portret van een zigeuner erop. Maar toen ik het schilderij weer ging ophalen nadat deze was gerestaureerd heb ik een paar keer moeten kijken of dit wel hetzelfde schilderij was. Want op het doek stond een zeer mooie dame met een hondje op schoot. Niet alleen was nu duidelijk wat er op het doek stond, het schilderij leek weer als nieuw.