Beveiliging bedrijventerrein

Een beveiliging bedrijventerrein is vaak geen eenvoudige zaak. Het goed beveiligen is belangrijk om onbevoegden buiten de poorten te houden. Ook moeten soms bepaalde personen de toegang worden ontzegd tot bepaalde ruimtes. Daarvoor heb je dus een goed werkend systeem nodig.

Onaantrekkelijk maken voor de indringers
Wil je het een indringer onaantrekkelijk maken om op het bedrijventerrein te komen, moet je een goed werkende beveiliging bedrijventerrein hebben. Je kunt daarbij aan veel mogelijkheden denken. Licht is een middel wat indringers zeker zal afschrikken. Daarnaast zijn goede hekwerken erg belangrijk en een goede camerabewaking.

Beveiligingsplan
Zo is het mogelijk een plan te maken waarbij het bedrijventerrein tot in de puntjes wordt beveiligd. Daarvoor moet je in de eerste plaats zorgen voor een afschrikmoment. Hierbij kan je denken aan een hekwerk. Detectie waarbij lichtpunten en camerasystemen worden geplaatst. Vertraging aanbrengen. Hierbij wordt een inbreker het moeilijk gemaakt om weg te komen, wanneer hij is betrapt.
Opvolging kan ervoor zorgen dat hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn, waardoor de vervolging groter is. Wanneer er een goede toegangscontrole is, kan men goed bijhouden wie er op het terrein aanwezig is. Dus door het geheel voor een indringer onaantrekkelijker te maken zal het bedrijventerrein niet zo snel worden betreden.