24 uurs zorg

24/7 hulp

Zorg is niet altijd even goed, toch blijkt alleen al uit de krantenkoppen dat de wereld zorgzaam is tot op het bot. Hoeveel verhalen kunnen we vertellen waarin de vader een bewusteloos dochtertje in zijn armen neemt, en terwijl hij probeert haar in de ambulance te leggen, de paniek toeslaat bij de gezondheidswerkers die voor het kleine meisje zorgen terwijl de ambulance de weg oprijdt? Terwijl hij wordt vergezeld door de verpleegsters, die het op dit punt lijken over te nemen, waardoor de paramedicus geen echte verantwoordelijkheid meer heeft, behalve voor de eventuele follow-up. Of over 24 uurs zorg die over de hele wereld wordt geleverd?

Zorg op tijd

Het lijkt er zeker op dat er voor de dokters wordt gezorgd, maar de verpleegsters zorgen voor iedereen in de groep, van de patiënt, tot de arme man die hen meeneemt op hun fietstochtjes, tot de verzorger wiens stressniveau piekt op de momenten dat een patiënt zijn gevecht lijkt te verliezen, toch zien de verpleegsters er nooit opgewonden of geïrriteerd uit. Integendeel, de verpleegkundigen lijken alles in hun tempo op te nemen, maar blijven zich toch voortdurend bewust van de gezondheid van de patiënt.

Een lang verdiende verontschuldiging aan de verpleegkundigen

Tenslotte komen we bij de verzorging van de patiënten. De verpleegster brengt de patiënt terug van de operatie, terwijl ook de dokter zijn laatste uitspraak doet over een patiënt. De verpleegster glimlacht naar de dokter als hij de kamer verlaat, een kloof tussen hen in. Ze knikt naar hem en glimlacht. Hij glimlacht terug. Dit gaat uren zo door terwijl de verpleegsters ervoor zorgen dat iedereen de behandeling krijgt die ze nodig hebben.

De familie zit aan het ziekenhuisbed en zorgt voor de zieke. Ondertussen lopen de dokters in en uit, allemaal het respect erkennend dat de familie heeft voor hun zorg.