internet marketing lead generation

Wat is internet marketing lead generation?

Je bent een ondernemer en je hebt leads nodig? Dan is het tijd om internet marketing lead generation onder de loep te nemen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar het is absoluut onmisbaar in deze tijd van online winkelen en diensten aanbieden. 

internet marketing lead generation

De kern

Internet marketing is marketing, maar dan uitsluitend via het internet. De wereld is aan het veranderen dus tegenwoordig is vrijwel alle marketing online. Via marketing kun je – net als vroeger – leads genereren. Doordat het zich tegenwoordig allemaal online afspeelt kun je dus internet marketing inzetten voor lead generation. Als je die leads eenmaal hebt, kun je ze ook nog veel makkelijker beheren en oppakken via het internet. 

Speciale software

Of je nu via je website of via social media leads wil gaan vinden en beheren: er is sowieso speciale software voor ontwikkeld. Het is dan mogelijk om die leads sneller en betrouwbaarder te beheren, bijvoorbeeld via social media zoals Linkedin. Met name b2b business gebeurt veel via Linkedin dus als je dat jouw pakkie aan is dan moet je daar ongetwijfeld ook zijn met je bedrijf. Andere kanalen zijn dan wellicht minder interessant.