Van een ouderwetse naar moderne tafel

Vorige week zijn mijn grootouders verhuisd van een echt veelste groot rijtjeshuis naar een kleiner en onwijs schattig flatje met uitzicht op de zee. Doordat ze kleiner zijn gaan wonen hebben ze hun meubels verdeeld onder mij en mijn zussen en nu zit ik met een ouderwetse eettafel die eigenlijk niet bij mijn interieur past totdat een vriendin mij aanraadde om een Beton cire kleuren uit te zoeken en de tafel gewoon wat moderner te verven. Dat was echt een top idee want ik ga echt nooit meer terug naar een andere look voor mijn moderne eethoek.

Een super makeover voor de eethoek

Nu ik een gave tafel met een Betonverf look heb is het tijd om de muur in de eethoek ook een goede makeover te geven. Ik heb zoveel inspiratie opgedaan door die tafel dat ik meteen op zoek ben gegaan naar wat foto’s van andere eethoeken die ook een betonnen tafel hebben en zoveel mensen hebben grote huis planten erbij dat ik daar ook voor ga, ze zien er zo mooi uit! Gelukkig woon ik dichtbij een tuincentrum en kan ik gemakkelijk met wat struiken heen en weer lopen als het zover komt.

Bescherm de muur goed

Maar voordat ik mijn muur een nieuwe lik verf geef gaat er bij mij altijd eerst een laag Kalkverf over om te voorkomen dat ik met waterschade kom te zitten. Ik heb een paar jonge kids en die rakkers stoten nog wel eens hun glas om en het zou zonde zijn als ik dan meteen mijn muur weer opnieuw zou moeten verven. Ik heb uiteindelijk besloten om de muur achter de tafel een mooie tint mosgroen te doen zodat het felle groen van mijn planten er straks prachtig uit springt.