Redenen voor een winter escape op de Veluwe

Ben je toe aan een winterse escape? Kom dan heerlijk tot rust op de Veluwe! De Veluwe biedt je alles om tot rust te komen. Boek een van de prachtige vakantiehuizen Veluwe en ontdek de Veluwe. Je vindt er weidse natuur, maar ook heerlijke wellness, oude steden en zelfs een natuurhuisje Veluwe. Ben je nog nieuwsgieriger naar de Veluwe geworden? Lees dan snel verder!

Natuur

De Veluwe staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur. Volgens velen is de Veluwe het mooiste natuurgebied van Nederland. Het is aan jou nu de taak om dat te gaan ontdekken! Er zijn honderden kilometers aan wandelpaden die je langs de mooiste heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen brengen. De Veluwe is de perfecte plek voor een winterse wandeling. 

Culinair

Ook de innerlijke mens wordt goed verwend op de Veluwe. Van gezellige bistro’s tot hippe bars en van sfeervolle restaurants tot het lokale café, alles is op de Veluwe te vinden. Je kunt er genieten van streekproducten, smaakvolle stoofpotjes en lokale wijnen. Er zijn genoeg plekken voor een uitgebreide lunch. Ook de bierliefhebber kan zijn of haar hart ophalen op de Veluwe. Op de meeste plaatsen serveren ze namelijk speciaalbieren van de brouwerij De Uddelaer uit Kasteel Staverden. 

Musea

Wil je een beetje cultuur snuiven tijdens je winterse escape? Ook dan kun je jouw hart ophalen op de Veluwe. De Veluwe zit namelijk boordevol verschillende musea. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Kröller-Müller museum. Hier vindt je de grootste collectie Van goghs en kun je de mooiste werken van Monet, Picasso en Mondriaan bekijken. Daarnaast is er ook nog een prachtige beeldentuin. Daarnaast kun je ook nog een bezoek brengen aan de museumstad Elburg. In dit stadje zijn maar liefst 10 verschillende musea waar je allemaal een bezoek aan kunt brengen.