Is de theateropleiding wat voor mij?

 

flipauto-6Ik hou van acteren en ik vind het leuk om in de spotlights te staan. Al gauw spoorden mijn ouders mij dan ook aan om naar een theateropleiding te gaan. Ik ben nu net klaar met de middelbare school en het werd mij aangeraden om eerst een tussen jaar te nemen, om eerst wat levenservaring op te doen. Dat snap ik ook wel, ik denk dat je pas echt goed kan acteren wanneer je ook echt veel hebt meegemaakt, maar dat is iets wat ik zelf vind. Maar goed, er is nu een theateropleiding die je een soort van voorbereid op andere HBO theater opleidingen. Ik ben naar een informatie dag geweest en het leek mij ontzettend leuk. Ik voelde meteen inspiratie en het was zo leuk andere mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen! Vroeger vond ik het namelijk een beetje gek om er voor uit te komen dat ik graag in de spotlights sta, maar nu kom ik daar graag voor uit. Gewoon, omdat ik wat wil vertellen, omdat ik wat wil laten zien, en andere mensen daarmee wil inspireren. Als dit mij ooit gaat lukken ben ik echt al zielsgelukkig. Ik ben nu allemaal oude klassiekers aan het lezen, gewoon om even wat kennis op te doen.