heftruckcertificaat behalen

200000059Wil jij jouw heftruckcertificaat behalen?

Ben jij of wil jij werkzaam zijn in een magazijn, en wil je daarbij gebruik maken van een heftruck? Het is dan verplicht om een heftruckcertificaat te halen. Een heftruckcertificaat behalen is verplicht volgens de wet wanneer en gebruik wordt gemaakt van een heftruck. Daarbij is een heftruckcertificaat behalen niet overbodig maar essentieel voor de veiligheid van jou én je medewerkers.

Het rijden met een heftruck brengt gevaren met zich mee en het is daarom ook verplicht volgens de wet om hier een certificaat voor te halen. Tijdens deze cursus krijgen de toekomstige bestuurders theorie en praktijkles. Deze lessen zijn belangrijk omdat ze niet alleen moeten weten hoe je een heftruck bestuurd, maar ook omdat het belangrijk is om de theorie te kennen. Hoeveel kan een heftruckvork tillen, en welke knop is voor welke functie? Daarbij is het handig voor jezelf om deze dingen te weten, zodat je je werk snel en goed kan doen.

Buiten de standaard 1-daagse cursus zijn er ook uitgebreide pakketten van 2-daagse cursussen. Alle heftruckcertificaten zijn 5 jaar geldig, en moeten na 5 jaar ook worden verlengt. Dit is om de op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen, dit is belangrijk voor een veilige werkvloer!