Haar kwaliteit verbeteren met behulp van arganolie

Om de haarkwaliteit te verbeteren, wordt aangenomen dat stoffen zoals Pure arganolie zeer gunstig zijn voor het proces. Het verbetert de kwaliteit van je haar door schade aan de buitenste cuticula van de haarschacht te voorkomen, terwijl de natuurlijke pigmenten die het haar zijn kleur geven behouden blijven. Arganolie kan de haarkwaliteit verbeteren en de kleurstof behouden na het ondergaan van meerdere haarkleuring behandelingen, hoewel haarkleuring een van de zwaarste procedures is die haar kan ondergaan. Arganolie lijkt een beschermend effect te hebben in vergelijking met commerciële haarconditioners. Men kan arganolie rechtstreeks op vochtig of droog haar aanbrengen om het vocht te verbeteren, breuk te verminderen of kroezen te verminderen. Het wordt soms ook opgenomen in shampoos of conditioners.

De consumptie van arganolie

Sommige voorstanders zijn van mening dat de consumptie van arganolie kan helpen bij het behandelen of voorkomen van bepaalde medische aandoeningen, waaronder artrose, hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie en atherosclerose. Tot op heden zijn er weinig wetenschappelijke studies die deze beweringen ondersteunen. Arganolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor consumptie en uitwendig gebruik. Bij sommige mensen kan arganolie echter een vorm van allergie veroorzaken die bekend staat als contactdermatitis, gekenmerkt door de ontwikkeling van huiduitslag, roodheid en jeuk op de plaats van aanbrengen. Arganolie bevat ook tocoferolen, een vorm van vitamine E, die de bloedstolling kan vertragen en kan interageren met antistollingsmiddelen.

De prijs van arganolie

Arganolie wordt verkocht als culinair ingrediënt en ook voor de algemene gezondheid. Vaak zal er geen waarneembaar verschil zijn tussen de twee opties behalve de prijs. Argan bakolie is over het algemeen goedkoper, hoewel hoogwaardige, koudgeperste oliën soms net zo duur kunnen zijn als therapeutische Arganolie huid. Er zijn geen richtlijnen voor het juiste gebruik van arganolie. Bij plaatselijk gebruik raden de meeste fabrikanten aan om een ​​paar druppels op de huid te deppen of de olie in de hoofdhuid te masseren voordat je het door je haar kamt. Kies bij gebruik voor therapeutische doeleinden waar mogelijk voor biologische koudgeperste olie. Koud persen vermindert de oxidatie die de zuurgraad in door hitte geperste oliën kan verhogen.