Wireless

Een wireless netwerk aan laten leggen door experts

Steeds meer bedrijven kiezen voor een wireless netwerk. Er zijn nog maar ontzettend weinig bedrijven die gebruik maken van ethernetkabels, maar wat maakt het draadloze netwerk nou zo populair? Om te beginnen is het natuurlijk het gemak voor de gebruikers van het netwerk. Er ligt geen kabel meer in de weg en je hoeft jezelf niet meer te beperken tot een bureau. Hierdoor wordt flexwerken ook een optie. Veel bedrijven bieden hun klanten ook graag toegang tot een wireless netwerk aan. Bij horecagelegenheden en hotels wordt het bijvoorbeeld steeds normaler dat klanten gebruik kunnen maken van een draadloos netwerk. Heeft jouw bedrijf nog geen wireless netwerk? Dan wordt het misschien tijd om deze toch maar eens aan te laten leggen!

Beveiliging

Wat komt er allemaal kijken bij een wireless netwerk?

Bij het installeren van een wireless netwerk kan veel komen kijken, vooral als het gaat om een netwerk voor een groot bedrijf. Zo moet het internet bijvoorbeeld wel snel genoeg zijn zodat iedereen optimaal kan werken. Ook de beveilig van een wireless netwerk is belangrijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen zomaar gebruik kan maken van jouw netwerk. Vaak wordt er gekozen om personeel en gasten een apart netwerk te geven. Op deze manier wordt voorkomen dat gasten toegang hebben tot data die alleen voor personeel bedoeld is.

Toegang

Een wireless netwerk aan laten leggen door een expert

Omdat de beveilig en de snelheid van een wireless netwerk erg belangrijk zijn kan ik je aanraden om voor de aanleg een expert in te schakelen. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles in orde is en dat je niet tegen problemen aan zal lopen. Een van de bedrijven waar ze je hiermee goed kunnen helpen is bijvoorbeeld The Networkers. Bij dit bedrijf hebben ze ontzettend veel verstand van netwerken en alles dat hierbij komt kijken.