Kinderbed

Een kinderbed voor elke kamer

Als volwassene is je bedkeuze vooral berust op praktische zaken: past het goed bij je gordijnen, is het matras goed voor je rug en is het bed wel hoog genoeg? Voor kinderen ligt dat anders. Een kinderbed uitzoeken is een avontuur want slapen moet elke avond een feestje zijn. En dat wordt natuurlijk veel makkelijker met een tof bed!

Peuterbed

Bed als huisje

Een bed is voor een kind als een eigen klein huisje. Ze zitten vaak op bed te lezen of te spelen en het is belangrijk dat jouw kleine zich op zijn of haar gemak voelt. Wat leuker dan een bed wat echt op een huisje lijkt? Het is een populair design in kinderbedden: het huisje. Kies kleuren en vorm samen met je kind uit zodat je zeker weet dat die kleine er blij mee is en trots op zal zijn. Dat maakt slapen een leuk iets en niet iets waar ze tegenop gaan kijken.

Leuk kinderbed

Veiligheid en hygiëne

Natuurlijk is het belangrijk dat je kind zich fijn voelt. Maar ook voor jou als ouder is geruststelling wel zo prettig. Allereerst wil je daarom een bed uitzoeken dat voldoet aan de keurmerken van veiligheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kind ergens met een vingertje klem komt te zitten. 

Daarnaast is hygiëne belangrijk. Kleine kinderen plassen nog wel eens in bed of maken hun matras vies. Het is daarom handig om te kiezen voor een matras met een afritsbare hoes. Dan kun je deze af en toe in de wasmachine gooien.