Mercedes velgen

Auto onderhoud

Misschien heb je wel nieuwe Audi velgen nodig of is je remvloeistof op. Vaak kom je daar achter tijdens het rijden of ze komen er achter, wanneer jij de auto achterlaat in de garage voor een controle. Het is namelijk heel belangrijk, om eens per jaar of misschien wel twee jaar, de auto naar de garage te sturen voor een onderhoudsbeurt. Vaak kan het voorkomen, dat er iets mis is met de auto, wat je helemaal niet merkt tijdens het rijden, maar wat wel gerepareerd moet worden. De auto moet namelijk wel veilig de weg op kunnen en niet opeens een gevaar voor de rest van het verkeer vormen.

Grote beurt

Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn met je Audi velgen en je besluit om de auto naar de garage te brengen voor een onderhoudsbeurt. Een onderhoudsbeurt kan voorkomen in een grote beurt en een kleine beurt. Een grote beurt wordt vaak om de twee jaar gedaan of wanneer je 30.000 KM hebt gereden. Dit kan verschillen per auto. Maar wat gebeurt er tijdens een grote onderhoudsbeurt, aan je auto? Wanneer je de auto naar de garage brengt voor een grote onderhoudsbeurt, kan je verwachten, dat de motorolie en de oliefilter worden vervangen. Ook worden de interieurfilter en bij een auto met een benzinemotor de bougies vervangen. En als het nodig is, worden ook de remvloeistof en de koelvloeistof ververst. Alle andere vloeistoffen worden dan op peil gebracht.

Kleine beurt

Naast een grote beurt bestaat er ook nog een kleine onderhoudsbeurt voor auto’s. Terwijl de grote onderhoudsbeurt minder vaak voorkomt, is dit niet het geval voor de kleine beurt. Deze beurt hoort elk jaar te gebeuren of wanneer je 15.000 KM met de auto hebt gereden. Maar ook dit zal kunnen verschillen per auto. Vaak worden de olie en de oliefilter ververst en andere vloeistoffen bijgevuld. Daarnaast wordt de auto geïnspecteerd, zodat schade op tijd opgemerkt wordt.