Kinderopvang Hoorn

3 redenen om kinderopvang boven gastouderopvang te prefereren

Wanneer je een plek zoekt om je kind overdag op werkdagen naartoe te brengen, dan wijst de praktijk uit dat je grofweg de keuze hebt tussen kleinschalige gastouderadressen en iets meer grootschalige kinderopvangplekken, ook wel kinderdagopvang genoemd. de meeste mensen lijken hierbij de voorkeur te geven aan kinderopvang in Hoorn en omgeving. Hieronder lees je over drie pluspunten die de kinderopvang hoe dan ook heeft ten opzichte van een gastouder.

Meer flexibiliteit

Een kinderopvang is doorgaans flexibeler dan een gastouder. Dit omdat men bij de kinderopvang met meer medewerkers tegelijk werkt. Je kunt je kind dan ook doorgaans op meer uren per dag laten opvangen; ook ’s avonds.

Kinderopvang Hoorn

Minder kans op uitval

Doordat een kinderopvang meerdere mensen in dienst heeft is de kans op uitval, en daardoor dat je je kind niet kunt komen brengen, zeer klein. Is er eens een medewerker ziek of met vakantie, dan kun je meestal nog steeds je kind komen brengen. Bij een gastouder is dat niet zo, dan zul je vervangende opvang moeten regelen.

Meer kinderen en activiteiten

In de kinderopvang zijn er meer kinderen en is er ook wat meer te doen dan bij een gastouder. Daarmee is de kinderopvang mogelijk interessanter voor de kinderen zelf.