Ben je binnen Bitcoin anoniem?

In tegenstelling tot wat velen denken, ben je in het Bitcoin netwerk niet volledig anoniem! Iedere wallet is vanwege de eigenschap van de blockchain volledig zichtbaar voor iedereen binnen het netwerk.

Hierdoor is het dus ook mogelijk –al is het heel moeilijk- om door indirecte methodes iemand te koppelen aan een wallet. Wat bedoelen we hiermee? Denk hierbij aan de traditionele bankrekening waar de wallet geld op stort.

De wallet zelf is wel volledig anoniem, omdat er nooit persoongegevens zijn verbonden aan één wallet. Vanwege dit contrast wordt Bitcoin vaak pseudo-anoniem genoemd.

Het is echter wel mogelijk om bitcoin anoniem te kopen door extra stappen te nemen. Deze stappen zijn gericht om geen sporen achter te laten die het mogelijk maken om indirecte handelingen te traceren.

Ik denk dat Bitvavo een veilig en betrouwbaar platform is. Deze Nederlandse aanbieder wil digitale valuta beschikbaar maken voor iedereen. Bij www.bitvavo.com draait alles om een veilige aankoop en opslag van cryptomunten.

Deze aanbieder voert een actief beleid om fraude met virtuele valuta te voorkomen. Wanneer Bitvavo het vermoeden heeft van niet legitieme handelingen, dan zal het bedrijf zelf contact opnemen met de bevoegde instanties, in plaats van enkel medewerking te verlenen als het bedrijf benaderd wordt door deze instanties met een rechtsgeldig verzoek.